Boerderij

Camping Californië

Op een heerlijke en rustige plek,temidden van een natuurrijk decor en vlakbij de Maas,in het hartje van N-Limburg,dichtbij Grubbenvorst,ligt een geriefelijk vrijetijdspark met een gastvrije traditie. Hier kunt u echt nog urenlang wandelen en fietsen (Camping ligt tussen knooppunt 80-76) door een zeer afwisselend landschap van akkers,vennetjes en bossen. Een geliefde plek voor iedereen die met volle teugen wil genieten van het Bourgondische leven,dat het Limburgse land nog volop te bieden heeft. → Meer informatie

Asperge

De asperge is een meerjarige plant, die 10 tot 12 jaar achtereen op hetzelfde veld wordt geteeld. De bovengrondse plant, met stokkige stammen en zijtakken, sterft af in de herfst, maar de ondergrondse delen overwinteren, en vormen in de lente nieuwe uitlopers. Deze worden als ze nog onder de grond zijn afgesneden, en als groente verkocht. Dit zijn de witte asperges. Als de stengels wel boven de grond komen, verkleuren ze, eerst naar paars, en kort daarna naar groen. Dit worden de groene asperges. Voor de witte asperges wordt de grond rond de plant zowat een halve meter opgehoogd, zodat de scheut zijn weg omhoog naar het licht zoekt, en de scheut geoogst kan worden voor hij het oppervlak heeft kunnen bereiken. Op de boerderij wordt asperge geteeld en aan huis verkocht in een eigen winkeltje. Hier kan men de asperge laten schillen of als cadeau laten verpakken. Ook is er een asperge wandel route.

Het aspergeseizoen is betrekkelijk kort; in Nederland plusminus twee maanden. De eerste asperges steken in de lente de kop op (naargelang de temperaturen in februari of begin maart). Traditioneel wordt er geoogst vanaf de tweede donderdag van april tot 24 juni (St,Jan). Hierna wordt de plant met rust gelaten om deze de tijd te geven om te groeien, zodat er nieuwe energie wordt opgedaan voor het volgende jaar. De(zonne-)energie wordt opgedaan door het bovengrondse groene aspergeloof dat er rijkelijk op komt te staan. Asperge (Klik voor een grote weergave) Asperge (Klik voor een grote weergave) Asperge (Klik voor een grote weergave) Asperge (Klik voor een grote weergave) Asperge (Klik voor een grote weergave) Asperge (Klik voor een grote weergave) Asperge (Klik voor een grote weergave) Asperge (Klik voor een grote weergave) Asperge (Klik voor een grote weergave) Asperge (Klik voor een grote weergave)
Homepage Camping Californië:
077 366 2049